Extreme Sports Academy

Over ons

“Keihard trainen, team spirit en een ongedwongen sfeer”

Bij Extreme Sports Academy/CrossFit Drie Torens staat gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen voorop. Op de mat is iedereen gelijk. Ons uitgangspunt is elkaar helpen en elkaar respecteren.

Sport en beweging zijn, ongeacht de leeftijd en cultuur, voor iedereen belangrijk. Door het bieden van training in zelfverdediging, vechtsporten en fitness wil Extreme/CrossFit Drie Torens bijdragen aan het realiseren van meer zelfvertrouwen en een betere lichamelijke conditie van de inwoners van Tilburg en omstreken. In Tilburg zijn wij de enige sportschool die CrossFit lessen aanbiedt in combinatie met andere sporten! CrossFit Drie Torens is een officiële CrossFit box.

Je vindt Extreme Sports Academy aan de Boomstraat 139B te Tilburg. Mocht je met openbaar vervoer komen, op de hart van brabantlaan (parallel aan de boomstraat) zijn er twee bushaltes. Het centraal station bevindt zich op ongeveer 1 km loopafstand. Voor de ingang van Extreme is er parkeergelegenheid.

Onze faciliteiten

Extreme Sports Academy beschikt over alle faciliteiten die de sporter zich maar kan wensen. Zo is er ruim 180 m2 matruimte beschikbaar voor de lessen in zelfverdediging en vechtsporten. Daarnaast beschikken we over een ruim aanbod aan stootkussens, bokszakken en zelfverdedigingsmateriaal. Tijdens de open gym kun je gebruik maken van al onze weightlift/powerlift en strongman materialen. Onze CrossFit rig is een wedstrijd rig en dus van goede en hoge kwaliteit.

Gecertificeerde instructeurs

Elke sport die je bij ons kunt beoefenen wordt gegeven door (internationaal) gecertificeerde instructeurs met veel ervaring in de desbetreffende sport. Zo wordt een aantal Krav Maga lessen bijvoorbeeld gegeven door de in Israel (Wingate) gecertificeerde instructeur. De CrossFit lessen worden door drie CrossFit level 1 trainers gegeven. Ook al onze andere instructeurs hebben een nationale of internationale certificering m.b.t. de sporten waarin zij les geven. Daarnaast krijgen onze instructeurs regelmatig bijscholing om up to date te blijven van de laaste ontwikkelen. Ook d.m.v. instructeurs trainingen houden we elkaar scherp.

Combineren van verschillende sport discplines

Het beoefenen van een vechtsport zorgt voor meer kracht, uithoudingsvermogen en leningheid. Ditzelfde geldt voor de vormen van fitness die wij aanbieden. Bij Extreme kun je alle sporten natuurlijk afzonderlijk beoefenen, maar alle sporten sluiten wel zo op elkaar aan dat het mogelijk is om meerdere sporten met elkaar te combineren. Veel van onze functionele training lessen hebben een relatie met de fitness oefeningen die gebruikt worden in de vechtsporten zoals kickboksen en MMA. Zo werken veel professionele MMA-vechters aan hun kracht, explosiviteit en lenigheid aan de hand van CrossFit oefeningen. Met kickboksen of boksen kun je het staande gevecht van het Krav Maga verbeteren en ditzelfde geldt voor het BJJ en het MMA. Op deze wijze zijn technieken dus niet strijdig met elkaar. Sterker nog, ze versterken elkaar. Alle mogelijkheden dus om een complete (vecht)sporter te worden!

Om te zorgen dat je in je sport kunt doorgroeien zullen er periodiek ook speciale trainingen gegevens worden voor bijvoorbeeld wedstrijdgroepen. In deze trainingen wordt je – voor zover dat je doel is – klaargestoomd voor de ring, wedstrijden of andere evenementen zoals bijvoorbeeld survival en obstacle runs.

PLAN JE PROEFLES

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!

PLAN GRATIS EEN PROEFLES